Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Getty Images/Maskot

Weer een kapot iPhone-snoertje: zo voorkom je het

Het is een van de grootste ergernissen bij smartphonegebruik; het stukgaan van oplaadkabels. Het lijkt bijna alsof de fabrikanten het erom doen. Hoe kun je dit (enigszins) voorkomen en waar moet je op letten bij het aanschaffen en bewaren van deze kabels?

62 reacties

 • Buijs

  3 maanden geleden
  @Andre Janssen Je iPhone XR kan ook prima draadloos opgeladen worden, is wat hij bedoelt. Net als alle modellen iPhone 7 en later, uit m’n hoofd.
 • Ronald Stoeltjes

  3 maanden geleden
  Ik heb het gehad met een 1 week oude SONY telefoon met originele lader en kabel. Ik zat er naast toen er uit mijn telefoon een explosie kwam en de lader in brand vloog. Sony wimpelde alle aansprakelijkheid af. Dus die rotzooi van dat merk nooit kopen
 • Marielouise olthof

  4 maanden geleden
  geweldig advies, ik heb een motorolla smartphone maar de bijgeleverde kabel hiervan is nog steeds goed, aliexpres heeft best leuke en goedkope spullen maar op het gebied van elctra kun je inderdaad beter bij een electra zaak zijn fijne week toegewenst marielouise
 • Jacob Bruinsma

  4 maanden geleden
  En rij vooral niet met je bureaustoel over het plugin stukje van je kabel. Ik weet uit ervaring dat ze daar niet heel goed tegen kunnen.
 • Andre Janssen

  4 maanden geleden
  @ Karel Tichmann, ik weet niet hoe je daarbij komt, maar mijn Iphone Xr van 2 jaar geleden heeft nog steeds een lightning oplaad kabel nodig hoor.