Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

Welke e-reader vervangt het best jouw boekenkast?

Steeds meer boekenwurmen ontdekken hoe lekker een e-reader leest. Welke moet je hebben en valt er meer te kiezen dan alleen die eeuwige Kindle of Kobo? Techjournalist Anton Damen zocht het voor je uit.

7 reacties

 • Marco Meijer

  1 maand geleden
  Ik heb zelf een Onyx Boox Nova 3. Mooi ding wel. Je hebt eigenlijk alles wat je maar kan willen, behalve misschien een kleurenscherm (maar andere Boox modellen hebben zelfs dat!). Goede apparaten zijn dat. Ik ben zelf zeer gecharmeerd door het Amazon ecosysteem, met name dankzij Whispersync. Maar ik wilde een ereader met meer mogelijkheden en met een groter scherm. Ingebouwde Wacom is een leuke bonus. Op Onyx Boox kan je Amazon gebruiken, maar heb je ook alle andere opties. Geweldig!
 • Wim van Ek

  1 maand geleden
  @Jan Willem Roos Weleens met je tablet in de zon zitten lezen? Wellicht heb je dit stukje in de tekst gemist: Dé reden om bij een e-reader te zweren is en blijft dat contrastrijke, scherpe e-inkdisplay. Ook in de zomerzon scoort dat qua leesbaarheid resultaten, waarbij die van het tablet- of telefoonscherm letterlijk én figuurlijk verbleken. Bovendien is de techniek zo energiezuinig dat je weken en duizenden pagina’s doet op een acculading?
 • bert Boeters

  1 maand geleden
  Voor mij is het perfect op twee dingen na. perfect omdat ik door beroerte alleen de lichtste boeken kan lezen en de Kobo is erg goed vast te houden. Enorm groot nadeel is de laatste ongevraagde update en het nu nog moeilijker series te lezen en er word geen mappen aangeboden zodat je de volgorde van boeken zelf kan beheren,
 • Jan Willem Roos

  1 maand geleden
  Ik begrijp niet waarom je een e-reader moet kopen om een boek te lezen, terwijl dat ook met een tablet ook kan. En een tablet gebruik je voor meer, als alleen een boek.
 • Julia van Damme

  1 maand geleden
  Geen enkele!