Ingenieur van ASML aan het werk in de cleanroom in Veldhoven.
Volledig scherm
Ingenieur van ASML aan het werk in de cleanroom in Veldhoven. © ASML

Werknemer ASML krijgt dertiende maand, vakantiegeld én twee extra maandsalarissen

Een topjaar bij ASML zorgt voor ook een topjaar voor de werknemers van het Brabantse chipbedrijf. Hun winstuitkering over 2018 bedraagt - net als over 2017 - 18 procent, ofwel twee extra maandsalarissen. En dan krijgen ze natuurlijk ook nog vakantiegeld, én een dertiende maand.

AMSL haalde in 2018 bijna 11 miljard euro omzet en boekte een winst van 2,6 miljard euro winst. Over 2018 krijgt het personeel daarom een bonus van 18 procent over het jaarsalaris, uit te betalen bij het salaris in februari. Dat maakte de bedrijfstop van de chipgigant vandaag bekend in een presentatie aan de werknemers in het Brabantse Veldhoven. De bonus betekent voor elk van de meer dan 10.000 personeelsleden dus meer dan twee maandsalarissen extra, bovenop de dertiende maand en het vakantiegeld.

Aandeelhouders

Vorig jaar steeg de bonus over 2017 naar 18 procent van 16 procent over 2016. Dit jaar blijft hij hetzelfde, terwijl de beloning voor de aandeelhouders extra stijgt, zo maakte ASML bekend bij de jaarcijfers. Het uit te keren dividend wordt 2,10 euro per aandeel, 50 procent meer dan de 1,45 over 2017. 

De stijging was nooit eerder zo hoog en de vraag aan topman Peter Wennink tijdens de presentatie van de jaarcijfers was dan ook of werknemers ook extra mogen profiteren van de goede cijfers. „Ja, als ze naast werknemer ook aandeelhouder zijn”, was het simpele antwoord van Wennink. Werknemers en vooral het management kunnen deelnemen aan aandeelplannen en zo ook aandeelhouder zijn.

ASML-topman Peter Wennink speelt voor Sinterklaas.
Volledig scherm
ASML-topman Peter Wennink speelt voor Sinterklaas. © REUTERS