Volledig scherm
© AFP

WhatsApp krijgt vanaf volgend jaar advertenties: zo gaat het eruit zien

Het gaat echt gebeuren: er komen advertenties in WhatsApp. Het gaat om fullscreen-advertenties die ongeveer hetzelfde werken als op Instagram en Facebook. Moederbedrijf Facebook toonde de advertenties gisteren tijdens een evenement in Rotterdam.

De advertenties zullen alleen te zien zijn in de status-sectie van de app, hetzelfde als de Verhalen op Instagram en Facebook. Tussen de chatgesprekken zal er, voorlopig, niks te zien zijn.

Een aanwezige bij de aankondiging postte diverse afbeeldingen uit de presentatie. Die presentatie was van een medewerker van WhatsApp.

Behalve de advertenties in WhatsApp zelf zal Facebook adverteerders de mogelijkheid bieden om een WhatsApp-knop onder advertenties op Facebook en Instagram te zetten. Daardoor kunnen gebruikers contact opnemen met bedrijven via WhatsApp naar aanleiding van een advertentie op Facebook en Instagram.

Bedrijven krijgen ook de mogelijkheid om pagina’s te maken binnen WhatsApp voor producten of diensten. Ook is het mogelijk om een catalogus te maken waar bedrijven al hun waar kunnen laten zien. 

Zo gaan de advertenties op WhatsApp eruit zien.
Volledig scherm
Zo gaan de advertenties op WhatsApp eruit zien. © Olivier Ponteville
  1. Privacybaas Aleid Wolfsen: ‘Het is levensgevaarlijk wat er gebeurt’
    PREMIUM
    Interview

    Privacy­baas Aleid Wolfsen: ‘Het is levensge­vaar­lijk wat er gebeurt’

    Over de hele wereld nemen overheden vergaande maatregelen om corona onder de duim te krijgen. Daarbij wordt de inzet van digitale middelen als drones, camera’s, gezondheidsapps en telecomdata niet geschuwd. Ook in Nederland. Privacybaas Aleid Wolfsen van de Autoriteit Persoonsgegevens houdt het scherp in de gaten. ,,Fantastisch aan de ene kant wat technologie ons brengt, maar aan de andere kant is het levensgevaarlijk dat wat er gebeurt.”