Volledig scherm
© AFP

WhatsApp krijgt vanaf volgend jaar advertenties: zo gaat het eruit zien

Het gaat echt gebeuren: er komen advertenties in WhatsApp. Het gaat om fullscreen-advertenties die ongeveer hetzelfde werken als op Instagram en Facebook. Moederbedrijf Facebook toonde de advertenties gisteren tijdens een evenement in Rotterdam.

De advertenties zullen alleen te zien zijn in de status-sectie van de app, hetzelfde als de Verhalen op Instagram en Facebook. Tussen de chatgesprekken zal er, voorlopig, niks te zien zijn.

Een aanwezige bij de aankondiging postte diverse afbeeldingen uit de presentatie. Die presentatie was van een medewerker van WhatsApp.

Behalve de advertenties in WhatsApp zelf zal Facebook adverteerders de mogelijkheid bieden om een WhatsApp-knop onder advertenties op Facebook en Instagram te zetten. Daardoor kunnen gebruikers contact opnemen met bedrijven via WhatsApp naar aanleiding van een advertentie op Facebook en Instagram.

Bedrijven krijgen ook de mogelijkheid om pagina’s te maken binnen WhatsApp voor producten of diensten. Ook is het mogelijk om een catalogus te maken waar bedrijven al hun waar kunnen laten zien. 

Volledig scherm
Zo gaan de advertenties op WhatsApp eruit zien. © Olivier Ponteville

Poll

Wat vind jij het belangrijkste aan een smartphone?

Wat vind jij het belangrijkste aan een smartphone?

  • De camera (15%)
  • De schermkwaliteit (12%)
  • Het gewicht (1%)
  • Het formaat (12%)
  • De snelheid (29%)
  • Veiligheid en privacy (32%)
9093 stemmen