Volledig scherm
© Shutterstock

Ziggo verhoogt prijzen van tv, internet en bellen

Ziggo gaat de prijzen van de internetabonnementen en alles-in-één-pakketten verhogen. Per 1 juli gaan de prijzen met gemiddeld 2,50 euro per maand omhoog. Volgens het telecombedrijf worden de tarieven verhoogd vanwege investeringen.

Verreweg de meeste internet-, tv- en/of telefoniepakketten worden rond de 2,50 euro per maand duurder. In het geval van het Internet Complete-pakket is de maandelijkse verhoging zelfs bijna 3 euro. Ook gaan de abonnementskosten voor vast bellen in sommige gevallen omhoog. 

Voor zover bekend gaan de internetsnelheden niet omhoog en verandert het aanbod dus niet; het lijkt alleen om een prijsverhoging te gaan. In april voerde Ziggo nog wel een snelheidsverhoging door.

Dreiging cybercrime

Als concrete redenen van de tariefverhoging noemt Ziggo het datagebruik dat volgens het bedrijf ‘explosief’ groeit. Ook wordt er steeds intensiever van het netwerk gebruik gemaakt. Door de toenemende dreiging van cybercrime worden er ook meer veiligheidseisen gesteld aan de netwerken. Tenslotte zegt de internetaanbieder dat er geld gaat zitten in de verbetering en afstemming van producten waarmee er flexibel tv gekeken wordt.

De prijzen worden per 1 juli verhoogd, maar omdat Ziggo de abonnementskosten vooraf in rekening brengt, is de prijsverhoging al vanaf 7 juni op de factuur te zien. Klanten krijgen per e-mail of post persoonlijk bericht over de nieuwe tarieven. De nieuwe prijzen staan al online (alles-in-ééninternetbellen).

Prijsverhoging KPN

KPN kondigde onlangs aan de prijzen voor tv en internet ook omhoog te gooien. Waar bij Ziggo voorlopig niets aan het tv-aanbod verandert, is dat bij KPN wel het geval. Daar verdwijnen er zenders en komen er een aantal voor in de plaats.