ANP XTRA
Volledig scherm
PREMIUM
© ANP XTRA

Zo bestrijd je online pestkoppen

Veel ouders denken te weten wat hun kind online beleeft. Niet dus, merkt Sharien van Arendonk. Ze geeft workshops over online pesten, ook tijdens de Week tegen Pesten die maandag begint. 

6 reacties

 • Jacques Lange

  1 jaar geleden
  Minderjarigen hebben niets op sociale media zoals die nu ingericht is te zoeken. Het is anoniem wat pesten wel heel gemakkelijk maakt!
 • R Jansen

  1 jaar geleden
  @Kok: Het probleem is de opvoeding.. Als je bij elk auto ongeluk de auto (of het merk) de schuld geeft zal de bestuurder het nooit leren.
 • Elisa deJong

  1 jaar geleden
  Triest dat Angélique Broekman ons land heeft verlaten. Nog erger dat de bedreiger niet een gevangenisstraf kreeg idd. Dan leren ze eindelijk waar ze mee bezig zijn.
 • Kok

  1 jaar geleden
  Het probleem is social media, diegene die pest laat je verdwijnen
 • Trude Vinke

  1 jaar geleden
  Kinderen zoeken altijd hun grenzen op... tot het moment dat ze merken dat het te veel nadelige consequenties voor zichzelf heeft over wat ze doen of zeggen. De grens ligt dus bij de nadelige gevolgen als het gaat om hun eigen belang. Op internet kan je die nadelige consequenties meestal met gemak ontwijken. De betreffende pesters blootstellen en bestraffen is daarom het enige wat enigszins zal helpen om het online pesten tegen te gaan, maar stoppen zal het nooit.