Volledig scherm
PREMIUM
© Mark Reijntjens

Zo houd je contact: welke videobeldienst gebruik je voor wat?

Het valt niet mee om elke dag thuis te blijven en je familie, vrienden en collega’s niet te zien. Gelukkig zijn er handige tools om toch contact te houden. Welke gebruik je voor wat? Wetenschapsjournalist Desiree Hoving zoekt het voor je uit.

Dit weekend gaat het lang geplande diner met vrienden niet door, de (klein)kinderen mogen niet bij opa en oma langs en de koorrepetitie is afgezegd. Je collega’s zie je komende weken ook niet bij het koffieapparaat. We weten allemaal dat het moet, maar het valt niet mee dat ons sociale leven zo aan banden wordt gelegd. Hoe kun je in deze tijd nog sociaal blijven, terwijl je sociaal afstand moet houden?

  1. Ongelooflijk toeval: vermiste man na 2 jaar herenigd met gezin dankzij TikTok

    Ongeloof­lijk toeval: vermiste man na 2 jaar herenigd met gezin dankzij TikTok

    Een man uit India is door een ongelooflijk toeval weer met zijn gezin herenigd na een vermissing van ruim twee jaar. De vader van vijf kinderen raakte door een trieste samenloop van omstandigheden de weg naar huis kwijt en kwam bijna 2000 kilometer verderop terecht. Geheel per toeval werd de man herkend op een filmpje uitgezonden op video-app Tiktok. ,,We barsten allebei in tranen uit toen we elkaar voor het eerst zagen.”