Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Zo los je wifi-problemen thuis op

Ondanks dat we voorzichtig af en toe weer naar kantoor mogen, blijft thuiswerken de norm. En zelfs als we het coronavirus eronder hebben en allemaal gevaccineerd zijn, verwachten experts dat we vaker thuis zullen werken dan voor de coronacrisis. Dan is het dus zaak dat je draadloos internet goed op orde is. Met deze tips krik je je wifisignaal omhoog.

3 reacties

 • G. Cárdenas-Yupanqui

  1 jaar geleden
  Zorg allereerst voor goede en hoogwaardige bekabeling vanaf het punt waar de kabel/telefoonaansluiting de woning inkomt tot aan de modem/router, daar niet op bezuinigen met goedkope kabels. Het draadloze gedeelte in het modem is meestal niet van hoogwaardige kwaliteit, het verdient de voorkeur om of het draadloze signaal uit te schakelen in de router en een Wifibooster (Mesh) te installeren, of een versterker via het stopcontact (wel afhankelijk van de kwaliteit van het elektriciteitsnet).
 • Axel vondeling

  1 jaar geleden
  Laat isp router uitschakelen en sluit je eigen apparatuur aan! Hierbij heb ikzelf gekozen voor een mesh netwerk. Zodat je toestel naadloos van de ene naar de andere node word doorgeven. Daarnaast kun je vaak middels een app de verbinding tussen de nodes controleren en waar nodig een node verplaatsen tevens word automatisch het minst drukke kanaal voor je gekozen. Afhankelijk van merk en model word op basis van de afstand tot de node de beste beschikbare band( 5of 6 ghz) voor je gekozen.
 • Clemens OS

  1 jaar geleden
  Ga voor de AC Routers. Ik heb een gedateerfe RT-AC68U van Asus maar niemand druk mij op het juiste kanaal er uit. Regelmatig de router van updates blijven voorzien. Gestationeerd op de meest ongunstige plek in huis haal ik met gemak overal 200mbps in huis. Boven of beneden nauwelijks verschil. Vaak gekeken of ik me substantieel zou kunnen verbeteren, maar dan vieken veel nieuwe modellen - vaak nog duurder ook - gewoon af. Alles gaar hier draadloos in het verleden veel users tegelijk.
 1. Tarinda (30) heeft geen data op haar telefoon: ‘Niet op social media kunnen geeft zoveel rust’

  Tarinda (30) heeft geen data op haar telefoon: ‘Niet op social media kunnen geeft zoveel rust’

  Geen appjes, geen e-mails, geen notificaties: wanneer Tarinda Straver de deur uitstapt, is ze slecht bereikbaar. De dertiger heeft al jaren geen data meer op haar telefoon. Hoewel die situatie spontaan ontstond toen ze naar het buitenland verhuisde, zou ze nu niet meer anders willen. Op LinkedIn vertelt ze waarom, maar haar keuze roept alsnog veel vragen op. ,,Het is voor veel mensen een realitycheck.”