Volledig scherm
Bianca Andreescu © AP

Andreescu (19) stoot bij debuut US Open direct door naar finale

Bianca Andreescu heeft voor het eerst een finale van een grand slam bereikt. De Canadese schakelde in twee sets de Zwitserse Belinda Bencic uit. Daarmee staat ze bij haar allereerste optreden in de US Open direct al in de finale.

Het duel ging erg gelijk op, maar op de belangrijkste punten leek Andreescu beter haar zenuwen in bedwang te kunnen houden. De eerste set eindigde in een tiebreak na een set waarin geen van de speelsters het verschil kon maken. De tiebreak won Andreescu vrij snel met 7-3.

De Zwitserse knokte zich in de tweede set terug in de wedstrijd en kwam al snel op een ruime voorsprong. De 19-jarige Canadese bleek mentaal echter ook erg weerbaar en draaide haar achterstand om in een 6-5 voorsprong. In de laatste game van de wedstrijd kreeg ze meerdere kansen om het af te maken. Ook Bencic kon de game nog winnen, maar uiteindelijk besliste Andreescu de wedstrijd na 2 uur en 12 minuten spelen.

Ze treft nu Serena Williams in de finale zaterdag. De Canadese tiener, pas 19 jaar oud, zei eerder in het toernooi dat ze zich nog nooit zo zelfverzekerd had gevoeld en dat ze het gevoel heeft dit toernooi te kunnen winnen. ,,Ik verwacht een hoop van mezelf. Of ik verwacht dit toernooi te winnen? Ja.’’

Volledig scherm
Bianca Andreescu © AP