Volledig scherm
© EPA

Azarenka vreesde voor carrière na zwangerschap

Victoria Azarenka vreesde voor haar tenniscarrière, toen ze in verwachting was van haar zoon, maar is naar eigen zeggen sterker teruggekeerd. 

,,Ik was bang, het was niet makkelijk", zei Azarenka tegenover de BBC. ,,Ik wist dat ik terug zou komen, maar eigenlijk was mijn eerste gedachte: ‘Ik ga nooit meer tennissen’.” Voor de Wit-Russische voelde haar terugkeer als een zegen. ,,Ik wil nog steeds mijn dromen najagen en een eigen carrière hebben.”

Beschermde ranking

Volledig scherm
Serena Williams. © AFP

Azarenka voelt zich sinds haar terugkeer op de baan sterker dan ooit. Zij is naast Serena Williams de tweede tennisster die haar carrière weer oppakt na een zwangerschap. Samen vechten zij met een andere tennissters voor een bescherming van de ranking, zodat ze geen problemen hebben met een eventuele terugkeer na de zwangerschap. 

Aan dat verzoek gaf de vrouwelijke tennisbond (WTA) gehoor. De WTA veranderde de regels en gaf kersverse moeders over een periode van drie jaar toegang tot twaalf toernooien zonder dat zij een geplaatste speler zouden treffen in de eerste ronde.