Volledig scherm
Ashleigh Barty. © REUTERS

Barty en Vondrousova morgen in vrouwenfinale Roland Garros

De Australische Ashleigh Barty (23) en de Tsjechische Marketa Vondrousova (19) staan morgenmiddag tegenover elkaar in de vrouwenfinale op Roland Garros.

Vondrousova was in de halve finale met 7-5, 7-6 (2) te sterk voor de Britse Johanna Konta. ,,Ik ben blij dat ik mijn zenuwen onder controle kon houden en me in twee sets heb kunnen plaatsen voor de finale,” reageerde Vondrosouva. De Tsjechische tiener doet mee aan haar negende Grand Slam, maar kwam in haar voorgaande acht pogingen nog nooit verder dan de tweede ronde. Vondrousova verloor de afgelopen anderhalve week op Roland Garros nog geen enkele set. 

Vondrousova neemt het in de finale niet op tegen die andere tiener die in Parijs zoveel indruk maakt, de pas zeventienjarige Amerikaanse Amanda Anisimova. Zij verloor in de andere halve finale met 6-7, 6-3, 6-3 van de 23-jarige Ashleigh Barty uit Australië. Anisimova kon nog vijf matchpoints wegwerken, maar moest zich uiteindelijk toch gewonnen geven. De eerste set won Anisimova nog knap, nadat Barty op een 5-0 voorsprong was gekomen. 

Volledig scherm
Marketa Vondrousova. © REUTERS