Volledig scherm
Ashleigh Barty met de Billie Jean King Trophy. © Getty Images

Barty wil succesjaar afsluiten met winst Fed Cup met Australië

De Australische tennisster Ashleigh Barty hoopt tot besluit van haar topjaar haar land de Fed Cup te bezorgen. De nummer 1 van de wereld, die zondag met winst van de WTA Finals het grootste geldbedrag ooit in het tennis verdiende, speelt volgende week met Australië in Perth de finale van het landentoernooi tegen Frankrijk.

,,Er rest me nog één week om er echt een perfect jaar van te maken”, zei Barty, die titelverdedigster Elina Svitolina uit Oekraïne versloeg in de eindstrijd van het slottoernooi voor de beste acht tennissters van het seizoen. ,,Ik kijk al heel lang uit naar de finale van de Fed Cup. We zijn al twee, drie jaar hard aan het werk met dit team. Ik kan niet wachten om naar Perth te gaan, om me daar voor te bereiden op wat de perfecte afsluiting van het seizoen moet worden. Ik ga spelen voor mijn vrienden en familie, in het groen en goud van Australië. Er is niets mooier dan dat.”

De Australische tennissters staan voor het eerst sinds 1993 in de finale. Australië won de Fed Cup zeven keer, voor het laatst in 1974. Barty heeft tegen Frankrijk steun van Ajla Tomljanovic, Samantha Stosur, Astra Sharma en Priscilla Hon. De Franse ploeg bestaat uit Carolina Garcia, Kristina Mladenovic, Alizé Cornet, Fiona Ferro en Pauline Parmentier.

,,Het lijkt wel of er geen einde komt aan dit jaar. Het was een jaar met ups en downs, maar wel meer ups dan downs”, aldus de 23-jarige Australische, die in Shenzhen een cheque van omgerekend bijna 4 miljoen euro in ontvangst mocht nemen.

Volledig scherm
Ashleigh Barty staat de pers te woord in Shenzhen, China. © Getty Images