Volledig scherm
Kiki Bertens en Robin Haase gaven vandaag een tennisclinic op hun oude school het Segbroek College. © Henriette Guest

Bertens en Haase openen tenniscampagne op oude school

Een racket, bal en stuk stoepkrijt. Meer heb je niet nodig om te tennissen, liet toptennisster Kiki Bertens vanmiddag zien op haar oude school in Den Haag, het Segbroek College.

Het boegbeeld van het Nederlandse tennis opende vanmiddag een campagne voor het promoten van haar sport. Samen met Robin Haase, de beste speler bij de mannen, riep ze op tot het ‘bekladden van muren’. ,,Gewoon met krijt een streep trekken en de bal lekker tegen de muur slaan. Leuk, gezond en je leert er goed van tennissen. Zelf heb ik ook urenlang die bal tegen een muur geslagen”, zei Bertens, nummer 7 van de wereld en net terug van de US Open in New York. Samen met Haase deelde ze speciaal gemaakt tenniskrijt uit aan de leerlingen. De twee geven ook nog een clinic op hun oude middelbare school.

De KNLTB wil, ondanks dalende ledencijfers, meer laten zien hoe groot de sport in Nederland is. En hoe toegankelijk. Met de campagne ‘Nederland tennisland, iedereen doet mee’, hoopt de tennisbond dat komende tijd méér mensen méér gaan tennissen, vooral ook de jeugd. Kinderen spelen te weinig buiten, vindt de KNTLB. ,,Slechts tien procent van de huidige generatie speelt vaker buiten dan binnen. Daardoor hebben kinderen van 10 tot 12 minder kracht, snelheid, lenigheid en coördinatie hebben dan kinderen in de jaren ’80.” Dat maatschappelijke probleem wil de bond helpen te bestrijden, door de populariteit van tennis te vergroten.

Volledig scherm
Bertens en Haase © AD Sportwereld
Volledig scherm
Kiki Bertens en Robin Haase roepen op tot bekladden van muren. © KNLTB