Bertens klopt Rodionova en evenaart beste resultaat in Melbourne

Kiki Bertens heeft de derde ronde bereikt op de Australian Open. De 28-jarige Nederlandse speelde grillig, maar ze wist de Australische Arina Rodionova wel in twee sets te verslaan: 6-3, 7-5. Bertens gaat het nu in Melbourne opnemen tegen Zarina Dijas uit Kazachstan, die de Russin Anna Blinkova uitschakelde (4-6, 6-3, 6-4).

Bertens heeft nu al haar beste prestatie op de Australian Open geëvenaard. In 2018 bereikte ze ook de derde ronde, waarin de Westlandse toen verloor van Caroline Wozniacki. Vorig jaar bleef Bertens op het eerste grandslamtoernooi van het seizoen steken in de tweede ronde.

De huidige nummer tien van de wereld (en negen van de plaatsingslijst) begon deze week in Melbourne met een soepele zege op Irina-Camelia Begu (6-1, 6-4). Met Rodionova trof Bertens in de tweede ronde de mondiale nummer 163, die met een wildcard was toegelaten. Bertens kreeg in de eerste game direct twee breakpoints, maar ze wist die niet te benutten. Vervolgens leverde ze haar eigen servicegame in door onder meer twee dubbele fouten te slaan.

Ontsnapping

Bertens herpakte zich en nam door drie breaks op rij een voorsprong van 5-2, waarna ze echter weer haar service inleverde, op ‘love’ zelfs. Met de vierde break op rij haalde ze wel de set binnen.

De partij leek beslist toen Bertens in de tweede set direct weer een break voorsprong nam (2-0). De  Westlandse liet het in haar eigen servicebeurt echter weer afweten, werd teruggebroken en ontsnapte in de vijfde game toen Rodionova twee breakpoints onbenut liet. De set leek af te stevenen op een tiebreak, tot de Australische in de twaalfde game met een dubbele fout haar service inleverde en daarmee de zege aan Bertens schonk.

De Nederlandse maakte 27 onnodige fouten, maar zette daar ook 25 ‘winners’ tegenover.

Eindstand:
Bertens (9)- Rodionova 6-3, 7-5

Volledig scherm
Kiki Bertens. © EPA