Volledig scherm
Kiki Bertens. © AFP

Bertens knokt zich langs Kontaveit en treft Osaka in kwartfinale

WTA BrisbaneKiki Bertens heeft in de tweede ronde van het WTA-toernooi van Brisbane gewonnen van Anett Kontaveit. Ze won in drie sets: 6-3, 2-6, 7-5. 

Bertens begon het jaar in Australië met een keurige zege. Tegen Dajana Jastremska werd in drie sets gewonnen en vandaag wachtte in de tweede ronde Anett Kontaveit, een goede bekende van Bertens. De Nederlandse won twee van de drie onderlinge partijen tegen de Estse nummer 26 van de mondiale ranking.

Ook de vierde ontmoeting met de 26-jarige tennisster uit Estland begon goed voor Bertens. In de allereerste game van de wedstrijd snoepte Bertens de service van haar opponent af en daarmee sloeg ze al snel een gaatje. Omdat tot en met de 5-3 alle games met de service meegingen, behield Bertens ook die voorsprong. In de negende set sloeg Bertens nogmaals toe op de servicebeurt van Kontaveit en daarmee won de nummer negen van de wereld de eerste set: 6-3.

Volledig scherm
Anett Kontaveit. © AFP

Zo goed als de eerste set begon voor Bertens, zo matig begon de tweede. Bertens moest direct haar service afstaan en daarmee slikte ze meteen een break. De Nederlandse poetste die echter keurig weer weg door op haar beurt Kontaveit te breken, maar óók de derde game ging tegen de service in naar de Estse. Bertens kreeg het vervolgens niet voor elkaar om zich terug te knokken en nadat ze nog tweemaal haar servicebeurt verloor, eindigde de tweede set in een 2-6 zege voor Kontaveit. Er moest zodoende een derde beslissende set aan te pas komen. 

Beslissende set

Waar de breakpoints elkaar zich in de tweede set in hoog tempo afwisselden, daar waren beide tennissters in de derde set ijzersterk op hun eigen service. Alleen in de vijfde game had Kontaveit één kans om Bertens te breken, maar dat stond de Nederlandse niet toe. Ze maakte er ‘gewoon’ 3-2 van. Tot een 6-5 voorsprong voor Bertens gingen alle games met de service mee. Juist bij die stand was het Bertens die wist te breken. De Nederlandse plaatste zich daarmee voor de kwartfinale van het toernooi in Brisbane. ,,Ik speelde goed. De tweede set ging wel wat minder. Maar het was een mooi gevecht met een goed niveau", aldus Bertens na haar zege.

Bertens neemt het in de kwartfinale op tegen Naomi Osaka, de nummer drie van de wereld. De Japanse won eerder op de dag van Sofia Kenin. ,,Ze is een goede speelster met agressief spel. Ik hoop daarom mijn niveau van vandaag te kunnen halen.”

Volledig scherm
Kiki Bertens. © Getty Images
Volledig scherm
Kiki Bertens. © AFP