Bertens na eenvoudige klus: ‘Ik voel me sterk’

VIDEOVooraf was er even een probleempje met haar linkerheup. Voeg daarbij de klacht met haar linker achillespees, waarvoor zij het toernooi in Adelaide afzegde, en een moeizame start bij de Australian Open 2020 leek waarschijnlijk voor Kiki Bertens. Maar de realiteit was anders. Zonder al te veel fysieke of mentale pijntjes klaarde zij de klus tegen de Roemeense Irina-Camelia Begu: 6-1 6-4 in vijf kwartier.

De als negende geplaatste Wateringse sprak wel van lastige omstandigheden bij de avondpartij in de schaduw. ,,Het was koud en de ballen waren ineens langzamer.’’ Maar fysiek kende zij geen problemen. ,,Er ging met die heup iets fout op de training, maar het is geen ‘big issue’. Ik voel me heel sterk. Ik ben misschien wel sterker dan vorig jaar, na de winterstop.’’

Kiki Bertens
Volledig scherm
Kiki Bertens © EPA

Begu was op papier geen eenvoudige klus. Zij had Bertens eerder twee keer verslagen, waarvan in 2017 voor het laatst. Daarna begon het succes voor de Nederlandse op hardcourt en die vorderingen waren goed zichtbaar in haar partij op baan 3 van Melbourne Park. Ze domineerde de rallies en had op vrijwel alle initiatieven van Begu een antwoord. Alleen na 3-0 in de tweede set viel Bertens iets terug, maar het bleef bij eenmalig serviceverlies. ,,Ik was niet helemaal tevreden’’, zei ze na afloop. ,,Je wilt altijd meer. Zelf meer de punten halen in plaats van teren op de fouten van je tegenstander. Al dwing je die ook wel weer af.’’

Irina-Camelia Begu
Volledig scherm
Irina-Camelia Begu © AP

In de tweede ronde treft ze de Australische Arina Rodionova (30), een wildcardspeelster. ,,Ik ken haar wel’’, zei Bertens, om vervolgens te twijfelen. ,,Heb ik nou een keer tegen haar gespeeld? Ik weet het niet meer.’’ De geboren Russin versloeg vorige week in Adelaide voormalig US Open-kampioen Sloane Stephens. ,,Ik moet informatie over haar inwinnen’’, besloot Bertens.

Verder vooruitkijkend was er goed nieuws. Haar tegenstandster in een eventuele derde ronde is in elk geval niet de Amerikaanse Amanda Anisimova. De halve finaliste van Roland Garros van vorig jaar liet zich verrassen door Zarina Diyas uit Kazachstan.