Volledig scherm
Kiki Bertens. © AFP

Bertens struikelt in kwartfinales Linz over 15-jarig supertalent Gauff

WTA Finals nog ver wegKiki Bertens is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de halve finales van het WTA-toernooi van Linz. De nummer acht van de wereld en de nummer één van de plaatsingslijst ging vanmiddag in twee sets onderuit tegen het 15-jarige Amerikaanse supertalent Cori ‘Coco’ Gauff: 7-6 (1), 6-4. Gauff was als lucky loser aan het Oostenrijkse hoofdtoernooi toegevoegd.

In de eerste set moest een tiebreak de beslissing brengen. Door enkele afzwaaiers en een dubbele fout zag Bertens de set naar Gauff gaan. De 15-jarige Amerikaanse brak op 1-1 ook de opslagbeurt van Bertens en liep uit naar 3-1. Het lukte de Nederlandse niet meer om die achterstand ongedaan te maken. Op 5-4 benutte Gauff haar tweede matchpoint.

Bertens voegde het indoortoernooi in Oostenrijk op het laatste moment toe aan haar schema. Ze is nog in de race voor deelname aan de WTA Finals, het eindejaarstoernooi voor vrouwen. Om een ticket veilig te stellen moet ze op de jaarranglijst een kleine achterstand op Serena Williams goedmaken. Volgende week heeft Bertens daarvoor de laatste kans als ze in actie komt op het sterk bezette toernooi van Moskou. Serena Williams komt komende week niet in actie. De beste acht tennissters van 2019 spelen het afsluitende WTA-toernooi in Shenzen. Dat begint eind oktober.