Richel Hogenkamp
Volledig scherm
Richel Hogenkamp © Patrick Dolkens

De verjaardag van... Richèl Hogenkamp: ‘Kan me niet voorstellen dat de US Open doorgaat’

In deze sportloze periode bellen we dagelijks met een jarige prominent uit de sportwereld. Door het coronavirus is het toch een heel andere verjaardag dan normaal. Vandaag: Richèl Hogenkamp (28), de proftennisser die nog wel probeert om fit te blijven maar eigenlijk denkt dat dit seizoen wel zo goed als voorbij is. 

Van harte gefeliciteerd! Hoe vier je het?
Richèl Hogenkamp: ,,Dankjewel, wat lief! Ja eigenlijk gewoon in de achtertuin. Mijn vriendin heeft de tuin een beetje leuk gemaakt met wat ballonnetjes. Verder komt er om en om wat familie op bezoek. Ze komen in tweetallen langs en zo vier ik het eigenlijk een beetje. Het scheelt dat het een lekker weertje buiten is.”

Wat doe je nu vooral om de dagen door te komen?
,,Ik tennis nog wel een aantal keer in de week, bij iemand die een tennisbaan thuis heeft. Dat doe ik op sommige dagen, maar niet te veel. Andere dagen doe ik wat andere activiteiten zoals mountainbiken en skeeleren. Ook hebben we voor thuis een aantal dingen aangeschaft om oefeningen mee te doen. Op die manier blijf ik een beetje bezig. Vooralsnog red ik me dus nog wel.”

Quote

Als tennisser heb je vaak een hele witte buik en hele witte voeten dus die probeer ik nu in de zon een beetje weg te werken.

Richèl Hogenkamp
Richel Hogenkamp tijdens Roland Garros 2018.
Volledig scherm
Richel Hogenkamp tijdens Roland Garros 2018. © EPA

En als je dan niet bezig bent met sporten? Kijk je meer Netflix of ben je meer een boekentype?
,,Ja eigenlijk wel een beetje van beide. Ligt ook een beetje aan de weersomstandigheden. Als het lekker weer is zitten we ook graag buiten. Als tennisser heb je vaak een hele witte buik en hele witte voeten dus die probeer ik nu in de zon een beetje weg te werken. En verder af en toe een serie kijken, een bordspelletje op z’n tijd of lezen. Ik lees wel graag. Dus op die manier kom ik de tijd wel door. Het is toch wel meer vrije tijd dan dat ik normaal gesproken gewend ben.”

Wat mis je het meeste qua tennis, nu je zo hele dagen thuis zit?
,,Ja vooral het toeleven naar een wedstrijd. Ik denk dat ik dat vooral mis. Als sporter ben je natuurlijk gewend om echt naar dingen toe te werken, bepaalde doelen te hebben en echt van toernooi naar toernooi te leven. Dat heb je nu natuurlijk helemaal niet. Dus ik denk vooral die wedstrijdspanning en het naar dingen toe trainen.”

Wat is jouw mening over het vervolg van dit tennisseizoen?
,,Ik denk echt dat dat afhangt van de situatie per land. Zolang er reisrestricties zijn kan je het seizoen niet verder laten gaan. Het is niet eerlijk als je zegt dat een Nederlander wel mee mag doen maar iemand uit Spanje niet. Zo lang dat die restricties nog gelden, is het denk ik niet handig om te gaan starten. De internationale dingen worden denk ik dan sowieso pas als laatst opgestart. Ik denk dus dat het nog wel een tijdje kan gaan duren. Ergens hoop je nog wel dat de US Open door kan gaan in New York, maar als je ziet hoe erg dat het daar is kan ik me dat ook bijna niet voorstellen. Dus ik vrees dat we door de meeste toernooien van dit jaar wel een streep kunnen zetten helaas.”