Volledig scherm
Drie Amerikaanse tennisiconen, vlnr: Martina Navratilova, Serena Williams en Chris Evert. © AFP

Dit voorspellen tennisiconen Navratilova en Evert voor 2018

Martina Navratilova weet het zeker: Serena Williams gaat komend jaar weer een Grand Slam-toernooi winnen en staat aan het einde van 2018 bovenaan de wereldranglijst. 

,,Ik ben benieuwd hoeveel toernooien ze gaat spelen, maar Serena keert zeker terug'', zei de winnares van achttien Grand Slam-titels. ,,Het zou mooi zijn als we een spannende strijd krijgen tussen Serena en Garbiñe Muguruza. En misschien gaat Karolina Pliskova ook wel meedoen en komen Maria Sjarapova en Victoria Azarenka terug aan de top...''

Quote

Caroline Wozniacki speelt nu agressief.

Chris Evert

De 36-jarige Williams miste vanwege haar zwangerschap een groot deel van 2017. De Amerikaanse beviel in september van een meisje en stapte onlangs in het huwelijksbootje. Williams werkt nu toe naar haar rentree. Bij de Australian Open wil ze er weer bij zijn.

Navratilova blikte op verzoek van de WTA samen met Chris Evert, eveneens in bezit van achttien Grands Slam-titels, alvast vooruit op het komende tennisseizoen. De 62-jarige Evert voorspelt dat Simona Halep, de huidige nummer één van de wereld, in 2018 eindelijk een grandslamtoernooi gaat winnen. ,,Met een beetje geluk had Simona al drie grand slams gewonnen'', zei Evert. ,,Ze had dit jaar zoveel pech.''

De Amerikaanse denkt dat de twintigjarige Naomi Osaka uit Japan de verrassing van 2018 gaat worden. Navratilova gaat voor Daria Kasatkina uit Rusland. Beiden noemen Caroline Wozniacki als de tennisster die zich dit jaar het beste heeft ontwikkeld. ,,Ze is minder passief geworden en speelt nu agressief, dat past bij haar'', zei Evert.