Volledig scherm
Novak Djokovic © Getty Images

Djokovic niet meer in actie in 2017

Novak Djokovic komt dit jaar niet meer in actie. Dat heeft de toptennisser in overleg met zijn coach Andre Agassi besloten, zo meldt de BBC

Novak Djokovic on Twitter

I took time to make a decision about my recovery. Sorry for keeping you in the dark these days. Read more here https://t.co/tCSw46TOL2

Djokovic kampt met een elleboogblessure en wil die rust geven. Op Wimbledon moest de voormalig nummer 1 van de wereld daardoor in de kwartfinale opgeven tegen de Tsjech Tomas Berdych. De dertigjarige Serviër zei toen dat hij al anderhalf jaar sukkelt met dit gewricht.

,,Wimbledon was mede door de blessure een erg zwaar toernooi voor mij. De elleboog lijkt te verslechteren en daarom word ik gedwongen om dit besluit te nemen", lichtte Djokovic zijn keuze toe in een filmpje op Facebook. ,,Het was een zeer moeilijk besluit voor mij maar ik bekijk het van de positieve kant. Ik kan nu genieten van mijn familie."

André Agassi blijft als coach verbonden aan Djokovic. ,,Ik ben blij om te kunnen melden dat André me ook volgend seizoen begeleidt. Ik zal zijn ervaring en wijsheid nodig hebben om een sterke comeback te kunnen maken op de baan." 

De gedwongen rust betekent dat Djokovic niet in actie komt bij de US Open dat 28 augustus begint. Op Flushing Meadows werd hij in 2011 en 2015 gekroond tot kampioen. ,,Ik kom weer terug en wil nog jaren op professioneel niveau tennissen", besloot Djokovic zijn video.

Novak Djokovic

Announcement