Novak Djokovic
Volledig scherm
Novak Djokovic © AP

Djokovic worstelt zich langs nummer 155 van de wereld

Novak Djokovic heeft in drie sets de derde ronde gehaald op Roland Garros. De als twintigste geplaatste Serviër had moeite met de Spanjaard Jaume Munar maar bleef zonder setverlies in Parijs: 7-6 (1) 6-4 6-4.

 1. Olympisch comité Kosovo woest op Novak Djokovic na zijn politieke teksten op Roland Garros

  Olympisch comité Kosovo woest op Novak Djokovic na zijn politieke teksten op Roland Garros

  Het olympisch comité van Kosovo wil dat het IOC een disciplinaire procedure start tegen tennisser Novak Djokovic. Die liet zich maandag, nadat hij zijn eerste wedstrijd op Roland Garros had gewonnen, uit over de onrust in het land waar Serviërs en etnische Albanezen met elkaar botsen. ‘Kosovo is het hart van Servië, stop het geweld’, schreef hij op de camera waarop tennissers meestal een groet naar hun fans plaatsen.
 2. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
  PREMIUM

  Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

  In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?