Volledig scherm
© AFP

Eerste ronde opnieuw eindstation voor Haase in Parijs

Roland GarrosDe eerste ronde is net als vorig jaar het eindstation geworden voor Robin Haase (32) op Roland Garros. De Nederlandse nummer 67 van de wereld was niet opgewassen tegen Philipp Kohlschreiber (35), die op de ranking 14 plaatsen hoger staat. De Duitser won in vier sets: 6-4, 6-4, 6-7 (5), 6-1.

Haase begon de partij slecht; hij stond meteen zijn eerste servicegame af en verloor de eerste acht punten van de wedstrijd. Het eerste punt voor de mondiale nummer 67 werd met een cynisch applausje begroet. Haase brak wel meteen terug, maar een nieuwe servicebreak kwam hij niet meer te boven.

In de tweede set had Kohlschreiber aan een vroege break wel voldoende voor setwinst. De 32-jarige Haase besloot agressiever te gaan spelen en nam de hogere foutenlast voor lief. Met direct tennis won Haase via een tiebreak nog de derde set, maar in het restant kwam hij niet meer in het stuk voor. Hij leverde twee slordige servicegames af en moest de Duitser, ondanks dat hij het publiek duidelijk aan zijn zijde had, na drie uur en zes minuten feliciteren.

De laatste set duurde slechts een half uur. Haase besloot het duel op Court 1 met een netbal, die net zijn kant van het net op rolde. Dat was typerend voor de wijze waarop het vermakelijke duel toch op een weinig spectaculaire wijze ten einde kwam.

Vorig jaar zat Roland Garros er ook al na één partij op voor Haase, die in Parijs nog nooit verder is gekomen dan de tweede ronde. Op de laatste drie grandslamtoernooien wist hij de openingsronde wel te overleven. Haase komt in Parijs nog in actie in het dubbelspel, samen met de Deen Frederik Nielsen.

Volledig scherm
© AFP
Volledig scherm
© Getty Images

Door de uitschakeling van Haase is Kiki Bertens de enige overgebleven Nederlandse deelnemer in het enkelspel. Zij begint haar toernooi morgen rond 11.00 uur tegen de Française Pauline Parmentier. Die partij is via een liveblog op deze site te volgen.

Volledig scherm
© EPA
Volledig scherm
© Getty Images
Volledig scherm
© AFP
Volledig scherm
© REUTERS