Volledig scherm
Caroline Wozniacki. © Photo News

Eindelijk raak voor Wozniacki in zevende finale van 2017

Tennisster Caroline Wozniacki heeft eindelijk succes gevierd na zes verloren finales in 2017. In Tokio speelde de Deense haar zevende eindstrijd en won ze wel.

De 27-jarige Wozniacki rekende vrij overtuigend af met de Russin Anastasia Pavljoetsjenkova in twee sets: 6-0 7-5. Ze prolongeerde tevens haar titel in de Japanse hoofdstad.

Quote

Ik slaagde erin geconcen­treerd te blijven.

Caroline Wozniacki

Dat Wozniacki in topvorm verkeert, liet ze in de halve finales al zien door de Spaanse nummer één van de wereld Garbiñe Muguruza af te serveren. Tegen Pavljoetsenkova begon ze wederom overdonderend; na 20 minuten had ze de eerste set al binnen. De Russin stribbelde in het tweede bedrijf wel tegen, maar kon Wozniacki niet van haar stuk brengen.

De Deense schreef haar 26ste toernooizege in haar loopbaan bij. ,,Het was al mijn zevende finale dit jaar en na zes keer te hebben verloren wordt het steeds lastiger om een finale te winnen, maar ik slaagde erin geconcentreerd te blijven en vanaf het begin agressief te spelen. Het viel daardoor al snel mijn kant op'', aldus de Deense.

Volledig scherm
Caroline Wozniacki. © EPA
Volledig scherm
Caroline Wozniacki. © AFP