Federer aan vooravond 21ste Australian Open: ‘Verwachtingen zijn niet hoog’

videoRoger Federer begint in de nacht van zondag op maandag (Nederlandse tijd) aan de jacht op zijn zevende Australian Open-titel. De Zwitser sloot de enige twee wedstrijden die hij tegen opponent Steve Johnson speelde winnend af, maar is desondanks op zijn hoede voor de Amerikaan. ,,Mijn verwachtingen zijn niet erg hoog.”

Volledig scherm
Federer, vanochtend tijdens de training. © AP

Johnson won eerder vandaag een Challenger-toernooi en zal dus met vertrouwen de reis naar Melbourne maken. ,,Het is lastig om te beginnen met iemand die onlangs nog heeft gespeeld. Hij is volledig wedstrijdfit en ik ben dat niet", aldus Federer, voor wie het pas de eerste officiële wedstrijd van het seizoen wordt. ,,Ik moet gelijk vlammen.”

Federer kan komende week zijn 100ste partij winnen bij het Grand Slam-evenement in Australië. De teller staat na 20 deelnames op 97. Maar belangrijker, hij wil op gelijke hoogte komen met recordwinnaar Novak Djokovic. ,,De weg naar de toernooizege is ontzettend lang, dus ik bekijk het van duel tot duel. Maar mijn verwachtingen zijn niet erg hoog.”

Bekijk het hele speelschema bij de mannen.

Volledig scherm
Roger Federer. © AP