Volledig scherm
Roger Federer. © AFP

Federer: Het kan nog steeds op je 37ste

Of Roger Federer een vergelijking zag tussen de finale van 2008 tegen Rafael Nadal, toen de langste eindstrijd op Wimbledon ooit, en die van 2019 tegen Novak Djokovic? ,,Ja, ik heb ze allebei verloren.”

De nederlaag na de heroïsche finale deed Federer pijn, zoals een verlies hem altijd pijn doet. Maar hij bleef hoopvol. ,,Ik wil door en niet blijven hangen in het verlies. Zeker niet na zo'n schitterende partij als deze.” De wedstrijd duurde bijna vijf uur en verbrak daarmee de finale van 2008 die toen 4 uur en 48 minuten duurde. 

Volledig scherm
Het gezin-Federer. © BSR Agency

Mocht Federer gewonnen hebben dan zou hij de oudste grand slamwinnaar ooit worden. Over een maand wordt hij 38. Daarom had de Zwitser een boodschap voor alle leeftijdgenoten. ,,Ik hoop dat ik heb laten zien dat het op je 37ste zeker niet voorbij is.” 

Na de finale keek Federer vooral uit naar het samenzijn met zijn gezin. ,,Ik kan eindelijk weer vader en echtgenoot zijn. Natuurlijk zagen ze mij liever met dat 'gouden ding’ thuiskomen. Maar het is goed zo", refereerde hij naar de beker van winnaar Novak Djokovic, die met zijn vijfde titel Björn Borg evenaarde.