Volledig scherm
Roger Federer. © REUTERS

Federer krijgt publiek op de banken na thriller tegen Coric

Met meer geluk dan wijsheid heeft Roger Federer de kwartfinale bereikt van het ATP-toernooi van Rome. De Zwitser klopte vanavond in de derde ronde van het ATP-toernooi de Kroaat Borna Coric in drie sets: 4-6, 6-4, 7-6. Federer overleefde twee matchpoints en kreeg bij zijn laatste klap het publiek op de banken.

Federer keek in de beslissende tiebreak tegen een achterstand van 4-6 aan. De Kroaat Coric wist zijn twee wedstrijdpunten niet te verzilveren en moest vervolgens alsnog buigen.

Volledig scherm
Roger Federer. © REUTERS

Federer bereidt zich in Rome voor op het graveltoernooi van Roland Garros, dat eind deze maand van start gaat. Hij zou eigenlijk niet in de hoofdstad van Italië spelen. Na zijn uitschakeling in de kwartfinale van het toernooi van Madrid besloot hij zich alsnog in te schrijven

Federer kwam vandaag net als Kiki Bertens tweemaal in actie. Hij kende in de tweede ronde weinig problemen met de Portugese gravelspecialist João Sousa: 6-4 6-3.

Volledig scherm
Borna Coric. © REUTERS

Rafael Nadal schaarde zich eenvoudig bij de laatste acht. De als tweede geplaatste Spanjaard gunde de Georgiër Nikoloz Basilasjvili slechts een game: 6-1 6-0. Nadal was eerder op donderdag ook al sterk op dreef tegen de Fransman Jérémy Chardy: 6-0 6-1.

Novak Djokovic haalde ook simpel de kwartfinale. De nummer een van de wereld was in de derde ronde veel te sterk voor de Duitser Philipp Kohlschreiber: 6-3 6-0. De Serviër versloeg donderdag in de tweede ronde ook al de Canadees Denis Shapovalov (6-1 6-3). Djokovic lijkt klaar voor Roland Garros, het belangrijkste graveltoernooi dat eind deze maand in Parijs van start gaat.. Hij won vorige week ook al het toernooi van Madrid. Veel tennissers kwamen donderdag tweemaal in actie in Rome, omdat aanhoudende regenval woensdag het hele programma verstoorde.