Volledig scherm
Roger Federer met Björn Borg. © AFP

Federer: Liever nog een toernooizege dan aan kop van wereldranglijst

Roger Federer wint liever nog een toernooi dan dat hij weer de wereldranglijst aanvoert. Dat zei de 37-jarige Zwitser tijdens een bijeenkomst in Genève om de Laver Cup te promoten.

,,Voor mij is mijn ranking, op mijn 37ste, niet langer prioriteit”, zei Federer. ,,Voor mij is het belangrijk om fit te zijn, te weten dat ik toernooien kan winnen en het gevoel te hebben dat ik ze, Novak Djokovic en Rafael Nadal, kan verslaan.”

Federer staat nu zesde en hij gaat door zijn absentie in Rotterdam punten verliezen. ,,Zelfs als mijn ranking nog verslechtert, is het geen probleem voor me. Zolang ik kan zeggen dat ik grand slams kan winnen, is het prima. Ik sta liever 17e dan dat ik derde sta en geen grand slam of ander toernooi meer win.”

Het volgende toernooi van Federer wordt het ATP-toernooi van Dubai, dat op 25 februari begint.

Volledig scherm
TOPSHOT - Swiss tennis champion Roger Federer of Switzerland serves a ball towards the Jet D'Eau on a boat on February 8, 2019 in Geneva during a presentation ahead of the Laver Cup tournament that will take place in Geneva next September. (Photo by Stefan WERMUTH / AFP) © AFP