Volledig scherm
© Henk Koster

Federer traint met De Bakker in Ahoy

King RogerRoger Federer heeft vandaag na aankomst in Rotterdam meteen even een balletje geslagen. De 36-jarige Zwitser, die komende week na zes jaar weer aan kop van de wereldranglijst kan komen, trainde op het centercourt in Ahoy met Thiemo de Bakker. De training bleef beperkt tot een paar minuten ballen over en weer slaan. 

Toernooidirecteur Richard Krajicek wist Federer afgelopen week te strikken. De Zwitser, die afgelopen maand bij de Australian Open zijn twintigste grandslamtitel veroverde, doet met een wildcard mee aan het ABN AMRO World Tennis Tournament. Als Federer de halve finales haalt, verdringt hij Rafael Nadal van de eerste plek op de wereldranglijst.

'King Roger' komt woensdag pas in actie. Hij treft de Belgische qualifier Ruben Bemelmans in de eerste ronde. Federer zegevierde in 2005 en 2012 in Rotterdam.

De Bakker heeft ook een wildcard gekregen voor het ATP-toernooi in Ahoy. Hij strijdt met Robin Haase om een plek in de tweede ronde. Daarin wacht vermoedelijk Stan Wawrinka, mits de Zwitser afrekent met Tallon Griekspoor.

Als Federer en Wawrinka zich niet laten verrassen, treffen ze elkaar vrijdag in de kwartfinales. De twee Zwitserse toptennissers geven morgen beiden een persconferentie in Ahoy. Het publiek kan daarna de training van Federer bekijken.

Volledig scherm
Federer in Rotterdam. © Jan Kok | Boomerang Fotografie