Volledig scherm
Lucas Pouille © REUTERS

Frankrijk te sterk voor België in finale Davis Cup

Frankrijk heeft voor de tiende keer en voor de eerste keer sinds 2001 de Davis Cup gewonnen. De Franse tennisploeg versloeg België met 3-2. Lucas Pouille was in de beslissende vijfde wedstrijd veel te sterk voor Steve Darcis: 6-3, 6-1 en 6-0.

David Goffin had de Belgen vrijdag op voorsprong gebracht, waarna Jo-Wilfried Tsonga de stand gelijk trok. De Franse ploeg van captain Yannick Noah won gisteren het dubbelspel, maar vandaag won Goffin weer van Tsonga waardoor Pouille en Darcis de landenstrijd moesten beslissen.

De 23-jarige Fransman sloeg zijn land in 1 uur en 36 minuten naar de titel.

Pouille en Darcis speelden nog nooit tegen elkaar en het verschil was vooraf op papier groot. Pouille is de nummer achttien van de wereld en Darcis staat 76e. In de praktijk bleek het verschil ook erg groot. De 33-jarige Belg probeerde in het begin nog mee te gaan in het snelle tennisspel van de tien jaar jongere Franse speler. De eerste servicegame moest Darcis echter direct inleveren. Dat was direct de beslissing in de eerste set.

Daarna kon Darcis het niet meer belopen. De goede spreiding van de ballen van Pouille zorgde ervoor dat de Belg meermaals van de ene kant van de baan naar de andere moest rennen. Pouille stond in het vervolg nog maar één game af waardoor België nog steeds moet wachten op de eerste Davis Cuptitel. Frankrijk, dat in 2001 voor het laatst het landentoernooi won, wordt voor de tiende keer gegraveerd in de beker van de Davis Cup.