Fysiek geplaagde Nadal stuit in halve finale Australian Open op Matteo Berrettini na twee vijfsetters

Rafael Nadal maakt nog steeds kans op zijn 21ste grandslamtitel. De 35-jarige Spanjaard bereikte de halve finales van de Australian Open door de Canadees Denis Shapovalov in een zinderend duel in vijf sets te verslaan: 6-3 6-4 4-6 3-6 6-3.

12 reacties

 • Ariën Oskam

  4 maanden geleden
  Ik hoop en verwacht dat Berrettini of anders Medvedev een 21ste GSzege van Nadal zullen voorkomen. Anders zijn de druiven voor mijn favoriete tennisser Djokovic nog zuurder dan ze al zijn. Buiten dat zou ik er vrede mee hebben als Djokovic op 20 blijft steken als de reden is dat hij zich niet laat vaccineren en om die reden niet welkom meer is op een GS. Heel jammer, maar begrijpelijk. Gewoon prik erin.
 • Meijer

  4 maanden geleden
  @p van der kooij Sorry, maar u slaat de plank volledig mis. Ten 1e: een topevenement zoals de Australian Open staat voor iedere toptennisser open, mits voldaan wordt aan bepaalde voorwaarden. Dit gold ook vóór Corona, denk aan bijv. dopingcontroles. In de 2e plaats: coronamaatregelen zijn noodzakelijk om een ongekende wereldcrisis in te dammen. Ten 3e: het individuele belang wijkt altijd voor het collectieve. Ten 4e: beroemdheden hebben nou eenmaal een voorbeeldfunctie.
 • judith prins

  4 maanden geleden
  Vamos rafa
 • P. van der Kooij

  4 maanden geleden
  @toni briganti. Ik ben het volledig met je eens. Als een dergelijk top evenement niet openstaat voor de allerbesten op dit niveau, dan is het ook geen top evenement meer. Ik ben pro vaccinatie en niet zo'n klein beetje ook, maar topsport vraagt om andere regels dan uitsluiting om politiek gewin.
 • Meijer

  4 maanden geleden
  @toni briganti Ja, en als Verstappen niet meedoet wint Hamilton. En als Pogacar niet meedoet wint Roglic. En als m'n tante ballen had gehad was ze m'n oom. Als als als.... maar in sport gaat het er om wie wél meedoet.