Volledig scherm
Serena Williams. © AFP

Geen nieuwe Sister Act in Rome: Serena Williams stapt uit toernooi met knieblessure

Er komt voorlopig geen nieuwe ‘Sister Act’ tussen Serena Williams en Venus Williams. De Amerikaanse tenniszussen zouden tegenover elkaar staan in de tweede ronde van het graveltoernooi in Rome, maar Serena (37) stapt uit het toernooi vanwege blijvende klachten aan haar linkerknie.

Serena Williams won gisteren in haar partij in de eerste ronde nog van de Zweedse Rebecca Peterson. Vandaag maakte ze op een persconferentie bekend dat ze uit het toernooi stapt. ,,Ik moet me terugtrekken uit de Italian Open vanwege pijn in mijn linkerknie,” zei Serena. ,,Ik zal de fans en de competitie missen tijdens een van mijn favoriete toernooien, maar ik zal me concentreren op mijn herstel en kijk ernaar uit om jullie allemaal te zien op Roland Garros en volgend jaar in Rome.”

Het volgende toernooi op Serena’s schema is Roland Garros, dat in minder dan twee weken al begint. Het is dit jaar al het derde toernooi dat de 37-jarige Serena heeft verlaten vanwege fysieke problemen. Eerder stapte ze al eerder uit het toernooi in haar eigen land op Indian Wells en de Miami Open. Als resultaat van deze laatste terugtrekking, gaat Venus via een walkover verder in de derde ronde.