Alison Riske verslaat in de finale van 2019 Kiki Bertens.
Volledig scherm
Alison Riske verslaat in de finale van 2019 Kiki Bertens. © Pim Ras Fortogrfafie

Geen tennistoernooien tot half juli, ook streep door Rosmalen

In navolging van Wimbledon is ook de Libéma Open, het grastoernooi in Rosmalen, afgelast. Dat meldt de organisatie vanmiddag.

De WTA en ATP hebben besloten om alle internationale toernooien tot 13 juli van de kalender te halen als gevolg van de coronapandemie. Dat betekent dat het gehele grasseizoen komt te vervallen. Uitstel is niet mogelijk, omdat er op die ondergrond alleen met zomers weer kan worden gespeeld.

De Libéma Open, een gecombineerd ATP- en WTA-evenement, zou op 8 juni van start gaan. ,,De gezondheid van de spelers, medewerkers en bezoekers staat altijd voorop. Daarom kunnen we niet anders dan het toernooi een jaar uitstellen. Deze beslissing schept duidelijkheid voor iedereen in een periode waarin het sentiment er niet is om grote evenementen te bezoeken”, meldt toernooidirecteur Marcel Hunze. Die zag onlangs ook Indoor Brabant en de ZLM Tour, andere evenementen onder de vlag van Libéma, sneuvelen als gevolg van de coronacrisis.

Adrian Mannarino winnaar van de editie van vorig jaar.
Volledig scherm
Adrian Mannarino winnaar van de editie van vorig jaar. © ANP
  1. Tennisster Gauff over politiegeweld in VS: ‘Ben ik de volgende?’

    Tennisster Gauff over politiege­weld in VS: ‘Ben ik de volgende?’

    De dood van George Floyd door politiegeweld in Minneapolis heeft ook tennisster Coco Gauff diep geraakt. De pas 16-jarige speelster, vorig jaar een sensatie op Wimbledon, heeft op het sociale medium TikTok een filmpje geplaatst waarin ze (stilzwijgend) vraagt of zij het volgende slachtoffer zal zijn. Eerder spraken al meer Amerikaanse sportsterren hun afschuw uit over de dood van Floyd die tot grote protesten heeft geleid in de VS.