Volledig scherm
Tallon Griekspoor. © ANP

Griekspoor mist finale in Alphen aan den Rijn

Tennisser Tallon Griekspoor is er zaterdag niet in geslaagd de finale te bereiken bij het challengertoernooi van Alphen aan den Rijn. 

De tennisser uit Nieuw-Vennep, geselecteerd voor het Davis Cup-duel met Tsjechië van volgende week, verloor van de ervaren Spanjaard Tommy Robredo. De nummer 175 van de wereld, ooit vijfde, won in drie sets: 3-6 7-5 6-1.

Griekspoor had eerder op de dag op het zogenoemde Tean International de Duitse qualifier Kevin Krawietz in twee sets verslagen: 7-6 (3) 6-1. Die partij stond eigenlijk vrijdag op het programma maar de regen verhinderde dat. Robredo was in zijn kwartfinale te sterk geweest voor de Belgische qualifier Julien Cagnina.

Breakpoints

,,Het is jammer, de eerste set was een hele goede van mijn kant'', keek Griekspoor terug. ,,De tweede begon ik ook goed, maar op 2-1 werd ik opeens lelijk teruggebroken. Vervolgens had ik nog veel breakpoints maar heb ik mijn kansen niet benut.'' Griekspoor kampte met een pijnlijke rib. ,,Die schoot verkeerd op het matchpoint in de kwartfinale. Ik heb 'm laten kraken na de eerste set. Met veel pijnstillers dacht ik dat het wel zou lukken. Maar in de derde set ging echt alles pijn doen. Ik heb een goede week gehad en vandaag twee goede wedstrijden gespeeld. Ik kijk tevreden terug.''

De tegenstander van Robredo in de finale is de Estse qualifier Jürgen Zopp, die de als derde geplaatste Duitser Oscar Otte uitschakelde.