Griekspoor snel klaar: ‘Ik geef mezelf een 5,5'

VideoVoor Tallon Griekspoor is het ABN Amro World Tennis Tournament alweer voorbij voor het goed en wel is begonnen. Tegen de Serviër Filip Krajinovic, de nummer 39 van de wereld, had de Nederlander niets in te brnegen: 4-6, 1-6. Na 62 minuten was de partij voorbij.

In zowel 2018 als 2019 sloeg Griekspoor in de openingsronde nog een speler van naam uit het toernooi: twee jaar geleden was dat de Zwitser Stan Wawrinka en vorig jaar Karen Chatsjanov uit Rusland.

Ditmaal kwam Griekspoor er niet aan te pas. Hij kreeg in de eenzijdige partij geen enkel breakpoint, leverde zelf vier keer zijn servicegame in en moest Krajinovic na precies een uur feliciteren.

Krajinovic is de nummer 39 van de wereld, Griekspoor is op plek 172 de laagst geklasseerde speler in het hoofdtoernooi. De Nederlander kreeg pas op het laatste moment een wildcard van toernooidirecteur Richard Krajicek, die geen aanmelding meer kreeg van een wereldtopper. ,,Terug naar de realiteit”, stelde Griekspoor. ,,Het was een matig begin van mij en daarna speelde ik toch een goede eerste set. Ik kon net niet op 5-5 komen, want dan was het een open wedstrijd. Na winst van de eerste set ging hij vrijer spelen en liep hij weg. Ik miste toch wat wedstrijdritme en vertrouwen”, aldus de nummer 172 van de wereld, die mede door een schouderblessure pas één toernooi speelde. ,,Daardoor was ik niet in topvorm en dat moet wel tegen deze gasten. Ik geef mezelf een 5,5, het was net aan voldoende.”

Volledig scherm
Tallon Griekspoor tijdens zijn partij tegen Filip Krajinovic uit Servie. © ANP

Voor Griekspoor was het pas zijn tweede toernooi van dit seizoen. Hij maakte in januari alleen zijn opwachting op de Australian Open, waar hij zijn debuut maakte op grandslamniveau. Hij won drie kwalificatiewedstrijden en verloor in de eerste ronde van het hoofdtoernooi van de Amerikaan Taylor Fritz.

Griekspoor was een van de twee Nederlanders in Ahoy. Woensdag komt Robin Haase nog in actie tegen David Goffin.

Volledig scherm
Tallon Griekspoor. © ANP