Griekspoor stunt tegen Wawrinka en wacht Nederlands onderonsje

VIDEOEen daverende verrassing bij het ABN Amro Tennis Tournament in het Rotterdamse Ahoy. De Nederlander Tallon Griekspoor (de nummer 259 van de wereld) heeft in de eerste ronde de nummer dertien van de wereld, Stanislas Wawrinka, verslagen (4-6 6-3 6-2).

Quote

Halverwege de eerste set kreeg ik in de gaten dat Wawrinka niet in zijn beste doen was.

Tallon Griekspoor

De 21-jarige Griekspoor was sprakeloos na zijn zege. ,,Ongelooflijk. Ik weet gewoon niet wat ik moet zeggen. Ik was in de eerste game een beetje gespannen en werd gelijk gebroken. Maar daarna serveerde ik goed. Halverwege de eerste set kreeg ik in de gaten dat Wawrinka niet in zijn beste doen was. Mijn ervaring van vorig jaar in Ahoy heeft wel geholpen. Ik ga hier even goed van genieten'', zei hij tegen ZiggoSport.

Griekspoor mocht middels een wildcard deelnemen aan het ABN Amro tennistoernooi in Rotterdam en stuitte in de eerste ronde meteen tegen een van de favorieten, Stanislas Wawrinka. De Zwitser, dertiende op de mondiale ranglijst, is op de weg terug na een operatie aan zijn knie. Hij maakte in januari na een maandenlange afwezigheid zijn rentree bij de Australian Open, maar kwam in Melbourne niet verder dan de tweede ronde. Vorige week deed hij mee bij het toernooi in Sofia, waar hij de halve finales haalde.

Wawrinka wist de eerste set na een break nog wel naar zich toe te trekken. Maar in de tweede set maakte hij veel fouten. Griekspoor profiteerde optimaal en trok de tweede set naar zich toe. In de beslissende set wist de Nederlander Wawrinka meteen in de eerste game te breken en besliste hij de partij daarna knap in zijn voordeel.

Nederlands onderonsje

Volledig scherm
© ANP

Saillant detail: in de tweede ronde wacht Griekspoor sowieso een Nederlands onderonsje. Hij tennist dan tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Robin Haase en Thiemo De Bakker. Nog een ander saillant detail: mocht Federer zijn partijen in de eerste en tweede ronde winnen, neemt hij het sowieso op tegen een van de drie Nederlanders.