Volledig scherm
Robin Haase. © AFP

Haase kinderlijk eenvoudig verder in Bulgarije

ATP SofiaRobin Haase heeft zich eenvoudig geplaatst voor de achtste finales van het ATP-toernooi in het Bulgaarse Sofia. Dimitar Kuzmanov had geen schijn van kans tegen de 31-jarige Nederlander: 6-2, 6-4. 

Haase hielp zaterdag nog het Nederlandse team aan een 3-1 overwinning in het toernooi om de Davis Cup tegen Tsjechië. Daarmee plaatste het Nederlandse team zich voor de finaleweek. De Nederlandse nummer 54 van de wereld begon zodoende vol vertrouwen aan het duel met Dimitar Kuzmanov, de 25-jarige Bulgaar die voor zijn thuispubliek speelde.

Een echte wedstrijd zou het nooit worden. Kuzmanov is de nummer 336 van de wereld en die 282 plaatsen verschil op de wereldranglijst waren duidelijk zichtbaar op het hardcourt van Sofia. Haase had slechts 34 minuten nodig om de eerste set op zijn naam te schrijven. 

In de tweede set wist Haase al in de derde game een break te plaatsen en daarmee was de wedstrijd eigenlijk al beslist. De Bulgaar wist in zijn thuisland niet te imponeren en maakte veel onnodige fouten. Ook Haase verloor daardoor zo nu en dan zijn concentratie, maar de Nederlander hoefde niet eens zijn beste tennis te laten zien om toch de wedstrijd naar zich toe trekken. Bij een 4-3 stand kreeg Haase nog wel een breakpoint tegen, maar de tweede set ging alsnog eenvoudig met 6-4 naar Haase.

In de volgende ronde neemt Haase het op tegen de als derde geplaatste Daniil Medvedev. De Rus hoefde in de eerste ronde nog niet in actie te komen.