Volledig scherm
Roger Federer krijgt de felicitaties van Robin Haase. © Photo News

Robin Haase met opgeheven hoofd naar huis

Federer te sterkRobin Haase is er niet in geslaagd te stunten tegen Roger Federer. De Hagenaar ging in de halve finale van het masterstoernooi in Montréal in twee sets onderuit tegen de beste speler aller tijden. De Zwitser won met 6-3, 7-6 (5), maar Haase verliet het toernooi met opgeheven hoofd.

Voor Haase was het de eerste keer dat hij in de halve eindstrijd van een Masterstoernooi stond. Hij speelde een keer eerder tegen Federer. Destijds, in 2012 in het kader van de Daviscup, verloor hij ook. Federer won dit jaar al twee grandslams, de Australian Open en Wimbledon.

In de eerste set brak Federer zijn opponent een keer vaker, twee tegen één. In het tweede deel gaven de spelers elkaar niets toe. Pas bij 5-5 in de tiebreak nam de voormalig en wellicht toekomstig nummer één van de wereld afstand.

Volledig scherm
Robin Haase. © AP
Volledig scherm
Roger Federer. © AP

De verwachting is dat Haase zo'n twintig plaatsen stijgt op de wereldranglijst na zijn goede spel afgelopen week in Montreal. De beste Nederlandse tennisser staat nu op de 52e positie van de mondiale tennisladder. Vijf jaar geleden was hij even de nummer 33 van de wereld. Dat was zijn hoogste klasssering ooit.

Volledig scherm
Roger Federer krijgt de felicitaties van Robin Haase. © EPA
Volledig scherm
Robin Haase. © Getty Images