Volledig scherm
Kim Clijsters met haar staf. Tweede van rechts: Fred Hemmes. © BELGA

Hemmes: Als iemand dit na drie zwangerschappen kan, is het Kim

'Kimback' ClijstersFred Hemmes jr. uit Goirle is de nieuwe coach van tennisster Kim Clijsters.  Dit meldde voormalig nummer-1 speelster Clijsters zojuist tijdens haar mediadag in Bree.

Quote

Na zo’n lange pauze en drie zwanger­schap­pen een terugkeer maken, wordt heel moeilijk. Maar als iemand het kan, is het Kim.

Kim Clijsters

Kim Clijsters maakt dit jaar haar tweede comeback, in België al de ‘Kimback’ genoemd. In 2012 nam zij voor de tweede keer afscheid van het tennis, maar in september 2019 kondigde zij aan toch weer te gaan beginnen. Dit doet zij dus met behulp van Fred Hemmes jr. De nieuwe coach van Clijsters is een voormalig ATP-speler. Hij was al werkzaam bij de Kim Clijsters Academy en gaat nu dus fulltime met Clijsters aan de slag. Hemmes jr. had in het verleden onder andere Arantxa Rus onder zijn hoede. 

Volledig scherm
Kim Clijsters. © Getty Images

Hemmes jr. was al werkzaam op de tennisacademie van Clijsters en kende haar dus al. ,,Ik kon zo’n uitdaging natuurlijk niet weigeren. Een comeback zoals Kim op haar 36ste maakt, is uniek in de tennissport. Daar wil ik graag aan meewerken”, zei de Brabantse oud-prof over zijn nieuwe klus.

,,Ik ken Kim al heel lang en heb zelf natuurlijk ook al wat meegemaakt in de tenniswereld, maar dit is wat mij betreft toch ongekend. Na zo’n lange pauze en na drie zwangerschappen een terugkeer maken, wordt heel moeilijk. Maar als iemand het kan, is het Kim. Ze gaat van mij niets nieuws meer leren, maar ik kan wel proberen haar nog een paar procent beter te maken. Ik kijk ook erg uit naar die eerste wedstrijden. Niemand weet wat we kunnen verwachten.”

Clijsters (36) doet volgende week nog niet mee aan de Australian Open. Ze hoopt begin maart terug te kunnen keren op het toernooi in het Mexicaanse Monterrey. Tot op heden won Clijsters vier grandslamtoernooien. In 2005, 2009 en 2010 schreef ze de US Open op haar naam, in 2011 was ze de sterkste op de Australian Open.

Volledig scherm
Kim Clijsters. © REUTERS