Richel Hogenkamp.
Volledig scherm
Richel Hogenkamp. © Getty Images

Hogenkamp en De Bakker houden zicht op hoofdtoernooi Roland Garros

Richèl Hogenkamp is doorgedrongen tot de tweede kwalificatieronde van Roland Garros. De 27-jarige Doetinchemse was met 6-4 1-6 6-3 te sterk voor de Poolse Magdalena Frech, de nummer 165 van de wereld.

De afgelopen twee jaar wist Hogenkamp, de mondiale nummer 178, zich te kwalificeren voor het hoofdtoernooi. Vorig jaar verloor ze in de eerste ronde van Maria Sjarapova. In 2017 haalde ze de tweede ronde na een zege op Jelena Jankovic.

Eerder op de dag bleven Arantxa Rus en Lesley Kerkhove in de eerste kwalificatieronde steken. Woensdag beginnen de voorrondes voor Bibiane Schoofs.

De Bakker

Thiemo de Bakker is nog in de race om een ticket voor het hoofdtoernooi. De Westlandse tennisser versloeg in de eerste ronde van het kwalificatietoernooi de Japanner Yasutaka Uchiyama: 6-3 7-5.

De Bakker, de nummer 233 van de wereldranglijst, stuit in de tweede ronde opnieuw op een Japanner. Hij neemt het op tegen Go Soeda, de huidige nummer 201 van de mondiale ranglijst. De Bakker moet drie ronden overleven om het hoofdtoernooi te bereiken.

Tallon Griekspoor werd maandag uitgeschakeld in de eerste ronde van het kwalificatietoernooi. Robin Haase is rechtstreeks tot het hoofdtoernooi van Roland Garros toegelaten.

Thiemo de Bakker
Volledig scherm
Thiemo de Bakker © Gerard Burgers
  1. Tennisster Gauff over politiegeweld in VS: ‘Ben ik de volgende?’

    Tennisster Gauff over politiege­weld in VS: ‘Ben ik de volgende?’

    De dood van George Floyd door politiegeweld in Minneapolis heeft ook tennisster Coco Gauff diep geraakt. De pas 16-jarige speelster, vorig jaar een sensatie op Wimbledon, heeft op het sociale medium TikTok een filmpje geplaatst waarin ze (stilzwijgend) vraagt of zij het volgende slachtoffer zal zijn. Eerder spraken al meer Amerikaanse sportsterren hun afschuw uit over de dood van Floyd die tot grote protesten heeft geleid in de VS.