Arantxa Rus (links) en Richèl Hogenkamp.
Volledig scherm
Arantxa Rus (links) en Richèl Hogenkamp. © ANP

Hogenkamp geeft op in ITF-finale Johannesburg

Tennisster Richèl Hogenkamp heeft al na twee games opgegeven in de finale van het ITF-toernooi in Johannesburg. Ze verloor de tweede game van de Russin Alina Tsjarajeva en liet de tegenstandster weten te stoppen. De KNLTB meldt dat Hogenkamp ziek is.

 1. Tennissters verliezen ook derde partij van Frankrijk en lopen kwalificatieronde mis
  Billie Jean King Cup

  Tennis­sters verliezen ook derde partij van Frankrijk en lopen kwalifica­tie­ron­de mis

  De Nederlandse tennissters hebben de play-off tegen Frankrijk om een plaats in de kwalificatieronde voor de Billie Jean King Cup Finals van volgend jaar verloren. Frankrijk kwam in Le Portel dankzij Caroline Garcia, afgelopen week nog winnaar van de WTA Finals, op een niet meer in te halen 3-0-voorsprong. De nummer 4 van de wereld was in twee sets te sterk voor Lesley Pattinama-Kerkhove: 6-2 6-3.
 2. Puberexpert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’
  PREMIUM

  Puberex­pert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’

  Waakzaam zorgen. Zo omschrijft gezinsbegeleider en auteur Sven Bussens de houding die je als ouder het best aanneemt tegenover je puberkind. Dé oplossing om de gedroomde relatie met je kind te ontwikkelen, bestaat niet. Maar Bussens levert wel inzichten en ideeën om de ouder te blijven of te worden die je wil zijn. ,,De beperkingen van het puberbrein zijn geen vrijgeleide om hun gedrag goed te keuren.”