Volledig scherm
Richèl Hogenkamp. © ANP

Hogenkamp laat goede kans op kwartfinale Rosmalen liggen

Richèl Hogenkamp is er niet in geslaagd zich als tweede Nederlandse te plaatsen voor de kwartfinale van de Ricoh Open. Ze verloor van de als vijfde geplaatste Kroatische Ana Konjuh: 6-4, 3-6, 4-6. Dat betekent dat Arantxa Rus vrijdag de enig overgebleven landgenote is in het enkelspel.

Hogenkamp (25) liet een mooie gelegenheid liggen om voor de derde keer in haar carrière een kwartfinale van een WTA-toernooi te bereiken. Eerder deed ze dat in Bastad (2013) en Limoges (2014).

Op een goede eerste set, waarin de zes jaar jongere Konjuh een hoop moeite had met de harde wind op het Centre court en veel onnodige fouten maakte, volgde een mindere tweede set van Hogenkamp. Tegelijkertijd schroefde Konjuh het aantal fouten fors terug. Van een 2-0-achterstand kwam Konjuh op 4-3, brak Hogenkamp nogmaals en serveerde de set zonder problemen uit.

Toch zag het er in de derde set weer goed uit voor Hogenkamp, die snel op 3-0 kwam. Maar ze kreeg steeds meer moeite met de winderige omstandigheden, terwijl Konjuh eraan gewend raakte en haar aanvallende spel beloond zag. Hogenkamp verloor vijf games op rij tegen de nummer 33 van de wereld en kreeg op de opslag van Konjuh geen voet meer aan de grond. Na 1 uur en 52 minuten serveerde de Kroatische de partij uit.

Later donderdag speelt Hogenkamp met Rus nog wel in het dubbelspel tegen landgenotes Kiki Bertens en Demi Schuurs.