Kiki Bertens en Demi Schuurs verliezen de beslissende dubbelpartij tegen Aryna Sabalenka en Aljaksandra Sasnovitsj in de Fed Cup-kwalificatiewedstrijd tegen Wit-Rusland.
Volledig scherm
PREMIUM
Kiki Bertens en Demi Schuurs verliezen de beslissende dubbelpartij tegen Aryna Sabalenka en Aljaksandra Sasnovitsj in de Fed Cup-kwalificatiewedstrijd tegen Wit-Rusland. © ANP

Kan Bertens na ‘pijnlijkste nederlaag uit carrière’ de volgende stap zetten?

VideoTwee dagen tennissen in eigen land hakten er voor Kiki Bertens ongenadig hard in. Maar de achtbaan van Den Haag kan haar ook helpen in de komende, belangrijke maanden.

Quote

Emoties namen de overhand, dat had niet mogen gebeuren

Kiki Bertens

Door Rik Spekenbrink

Met een ongetwijfeld zwaar gemoed stapte Kiki Bertens vanmiddag op het vliegtuig naar Sint-Petersburg. Na een loodzware Fed Cup-week was ze helemaal leeg, fysiek en emotioneel. En dan is het tennisseizoen pas net begonnen. Veel tijd om bij te komen is er in Rusland niet, Bertens verdedigt er de titel en de bijbehorende 470 punten voor de wereldranglijst. Haar plek in de top 10, eind 2018 veroverd, kan komende weken bij tegenvallende resultaten in het geding komen.

Ze had het al voorspeld. Een weekeinde tennissen voor het Nederlands team is hartstikke leuk, maar ook dodelijk vermoeiend. In Den Haag, zo vlak bij haar geboortegrond, wilde iedereen wat van haar. En toen wist Bertens nog niet welke achtbaan haar bij de wedstrijd zelf te wachten zou komen te staan.