Volledig scherm
© AFP

Kerber wint in Sydney en lijkt klaar voor Australian Open

Angelique Kerber is op tijd in vorm voor de Australian Open. De Duitse tennisster schreef vandaag het WTA-toernooi van Sydney op haar naam. Voor Kerber was het haar eerste toernooizege sinds de winst van de US Open in 2016.

Kerber won in de finale in twee sets (6-4 en 6-4) van de Australische Ashleigh Barty. De partij duurde 71 minuten. Kerber, voormalig nummer één van de wereld, staat nu op elf titels in het enkelspel. Bij de Australian Open neemt de huidige nummer 22 van de wereld het komende week op tegen haar landgenote Anna-Lena Friedsam.

Barty blijft door het verlies voorlopig op één toernooizege staan. De 21-jarige tennisster won vorig jaar maart in Kuala Lumpur.

Medvedev

Bij het ATP-toernooi in Sydney ging de zege naar qualifier Daniil Medvedev. Hij versloeg Alex de Minaur verslagen in de eindstrijd. De 21-jarige Rus was met 1-6, 6-4 en 7-5 te sterk voor de 18-jarige Australiër.

Medvedev moest eerst kwalificatiewedstrijden winnen om toegang te krijgen tot het hoofdtoernooi. Tegen De Minaur behaalde de nummer 84 van de wereld zijn zevende achtereenvolgende overwinning in Sydney.

Medvedev won nog niet eerder een toernooi op het hoogste niveau. Begin vorig jaar verloor hij de finale in Chennai. Voor De Minaur was het zijn eerste ATP-finale.