Volledig scherm
Nick Kyrgios zijgt door de knieën na een zenuwslopende vijfsetter tegen de Karen Chatsjanov. © EPA

Kyrgios laat tennisfans juichen na thriller en treft Nadal in vierde ronde

Nick Kyrgios heeft zijn landgenoten in de Rod Laver Arena tot uitzinnige vreugde gebracht. De Australiër was na vierenhalf uur tennis de baas over de Rus Karen Chatsjanov en bereikte zo de vierde ronde van de Australian Open. 

Vier van de vijf sets eindigden met een tiebreak. In de laatste, de supertiebreak tot 10 punten, benutte hij bij 9-8 het wedstrijdpunt dat hij een kleine twee uur eerder had laten liggen. Kyrgios treft in de volgende ronde de als eerste geplaatste Spanjaard Rafael Nadal, die te sterk was voor zijn landgenoot Pablo Carreño Busta. Nadal heeft in Melbourne nog geen set verloren. De 24-jarige Kyrgios was in drie van de zeven ontmoetingen te sterk voor de negen jaar oudere Nadal, met een overwinning in 2014 op Wimbledon wellicht als meest memorabele.

Afgelopen week kreeg Kyrgios een waarschuwing wegens tijdsoverschrijding in zijn partij tegen de Fransman Gilles Simon. Hij reageerde daarop met een imitatie van de vele handelingen waarmee Nadal zijn service inleidt. De Spanjaard bleek het niet bijster te waarderen. ,,Zolang Kyrgios zich alleen met tennis bezighoudt is hij een aanwinst. Maar sommige van zijn acties kan ik minder waarderen", zei Nadal na zijn zege op Carreño Busta.

Kyrgios hield vol vooral respect te hebben voor zijn aanstaande opponent. ,,Wat er ook tussen ons gebeurt, hij is een van de beste tennissers aller tijden, een groot kampioen."

Volledig scherm
De laatste ontmoeting tussen Nick Kyrgios en Rafael Nadal, op Wimbledon 2019. © BSR Agency