Volledig scherm
Marco Trungelliti met broer, moeder en oma in de auto richting Parijs. © /twitter.com/FueBuena

'Lucky loser' rijdt 8 uur naar Parijs om hoofdtoernooi te halen

Roland GarrosDe Argentijnse tennisser Marco Trungelliti was na zijn uitschakeling in de laatste kwalificatieronde voor Roland Garros alweer terug in Barcelona toen hij hoorde dat er een plekje vrij was gekomen in het hoofdtoernooi.

De nummer 190 van de wereld twijfelde geen moment, stapte samen met zijn broer, moeder en oma in de auto en reed in acht uur naar Parijs. Daar kwam hij gisteravond vlak voor middernacht aan. Als beloning voor zijn lange reis mag Trungelliti vandaag in de eerste ronde aantreden tegen de Australiër Bernard Tomic.

De 28-jarige Argentijn strandde afgelopen week op de drempel van het hoofdtoernooi. Na zijn nederlaag in de laatste kwalificatieronde ging de tennisser teleurgesteld terug naar Barcelona, waar hij sinds kort woont. Het regende afgelopen weekeinde echter afzeggingen van geblesseerde tennissers. Inmiddels zitten er al zeven 'lucky losers' in het hoofdtoernooi.

Toen Nick Kyrgios zich gisteren ook afmeldde, was Prajnesh Gunneswaran uit India de volgende op het lijstje van afvallers uit de kwalificatie die de opengevallen plek had mogen overnemen. Hij was echter al naar Italië gereisd voor een ander toernooi. Het bood Trungelliti de kans om alsnog mee te doen. Hij greep die met beide handen aan, al was er wel een lange autoreis voor nodig. De Argentijn ontving 20.000 euro startgeld en kan na een korte nacht proberen om zijn inkomsten te verhogen tegen Tomic.

FueBuena on Twitter

80 Km para Paris. Trunge is coming y te lo mostramos el Km a km. Suenan los Abuelos de la Nada. https://t.co/0tKyRjY0Sb

Volledig scherm
Marco Trungelliti. © ANP
Volledig scherm
Bernard Tomic. de tegenstander van Marco Trungelliti. © Getty Images