Volledig scherm
John McEnroe. © Getty Images

McEnroe voorziet langverwachte machtswissel in de top van het tennis

Tennisgrootheid John McEnroe verwacht dit jaar eindelijk een wisseling van de wacht in de top van het mannentennis. De macht van Novak Djokovic, Roger Federer en Rafael Nadal gaat vanaf nu afbrokkelen.

,,Ik geloof dat dit jaar een van de aanstormende talenten gaat doorbreken op de Grand Slams. De deur staat wagenwijd open, zeker als je naar de rankings kijkt'', aldus de zevenvoudig Grand Slam-winnaar, die bij de komende Australian Open als analyticus werkt voor Eurosport.

Volledig scherm
John McEnroe. © Getty Images

McEnroe denkt dat de Duitser Alexander Zverev het verst is. ,,Hij heeft het beste team om zich heen en heeft in vergelijking met andere talenten het vaakst onder druk gestaan. Als hij de volgende stap kan maken, wint hij een Grand Slam.”

Andere tennissers die gaan zagen aan de poten van de grote drie zijn volgens McEnroe de Griek Stefanos Tsitsipas, de Russen Karen Chatsjanov en Daniil Medvedev, de Kroaat Borna Coric en de Canadees Denis Shapovalov. Allemaal jongens die 22 jaar of jonger zijn. ,,We gaan deze jongens iets groots zien doen.''
Nadal, Federer en Djokovic staan al jaren aan de top en ondanks hun blessureperikelen verdeelden zij vorig jaar de grote prijzen: Federer won de Australian Open, Nadal Roland Garros en Djokovic Wimbledon en de US Open.