Volledig scherm
Daniil Medvedev. © EPA

Medvedev blijft ook in thuisland winnen, Tsonga door in Metz

Daniil Medvedev is in de vorm van zijn leven. De nummer 4 van de wereld nam het in de kwartfinales van het ATP-toernooi in Sint-Petersburg op tegen landgenoot Andrei Roeblev, maar kende weinig problemen. In twee sets stoomde hij door naar de halve finales: 6-4 en 7-5. 

Medvedev haalde in achtereenvolgend Washington, Montréal, Cincinatti en op de US Open in New York de finale. Slechts één wist hij er te winnen; in Cincinatti was hij David Goffin de baas. In de finale van de US Open moest hij in een titanenstrijd met Rafael Nadal na vijf sets het hoofd buigen. Amper twee weken later ligt hij in Sint-Petersburg alweer op finalekoers. In de halve finales moet Medvedev zaterdag afrekenen met Egor Gerasimov, die verrassend Matteo Berrettini (halve finale in New York) versloeg. De andere halve finale gaat tussen Borna Coric en Joao Sousa.

In Metz is de kans groot dat een Fransman de titel pakt. Lucas Pouille, Jo-Wilfried Tsonga en Benoit Paire maakten allemaal geen fout. Pablo Carreno-Busta deed dat wel. De Spanjaard was vrijdag nog verantwoordelijk voor de uitschakeling van de als eerste geplaatste Goffin, maar in de kwartfinales was hij niet opgewassen tegen Aljaz Bedene. 

Volledig scherm
Jo-Wilfried Tsonga. © AFP

Programma halve finales Sint-Petersburg en Metz:

Sint-Petersburg:

Daniil Medvedev (1) - Egor Gerasimov
Borna Coric (4) - Joao Sousa

Metz:

Aljaz Bedene - Benoit Paire (3)
Lucas Pouille (4) - Jo-Wilfried Tsonga