Volledig scherm
Daniil Medvedev. © Getty Images

Medvedev rekent af met Tsitsipas en treft Zverev in finale

Masters shanghaiDaniil Medvedev heeft voor het zesde toernooi op rij de finale gehaald. De als derde geplaatste Rus won in de halve finale van de Masters van Shanghai in twee sets van de Griek Stefanos Tsitsipas: 7-6(5) 7-5.

Medvedev, de nummer vier van de wereld, haalde in de laatste vijf toernooien die hij speelde, steeds de finale. Hij won in Cincinnati en Sint-Petersburg, maar hij verloor de finales in Washington en Montreal en die van de US Open.

Tegen de als zesde geplaatste Tsitsipas was Medvedev net iets sterker. Ondanks drie breakpunten tegen won hij de eerste set in een tiebreak met 7-5. In de tweede set mocht hij op 5-4 serveren voor de wedstrijd, maar zag de Griek terugkomen tot 5-5. De 23-jarige Rus raakte echter niet in paniek, brak Tsitsipas meteen weer terug en kreeg een tweede kans. Die benutte hij wel.

Medvdev versloeg de 21-jarige Griek eerder dit jaar ook al in Monte Carlo. De Rus won tot dusverre alle vijf de onderlinge partijen. Tsitsipas had in de kwartfinale verrassend gewonnen van de nummer 1 van de wereld, Novak Djokovic.

Zverev opponent in finale

In de finale neemt Medvedev het op tegen Alexander Zverev. De 22-jarige Duitser versloeg in de halve finale van het Chinese toernooi de Italiaan Matteo Berrettini in twee sets: 6-3 6-4.

De als vijfde geplaatste Zverev had aan één breakpoint genoeg om de eerste set te grijpen met 6-3. In de tweede set ging het lang gelijk op. Op 4-4 werkte Berrettini nog drie breakpoints weg, maar ging de game toch naar de Duitser. Die mocht vervolgens meteen voor de wedstrijd serveren en sloeg op zijn eerste matchpoint toe.