Mladenovic leidt Frankrijk naar winst Fed Cup

VideoDe Franse tennisster Kristina 'Kiki’ Mladenovic is voor even de heldin van Frankrijk. Zij leidde haar team naar de winst van de Fed Cup, het landentoernooi bij de vrouwen. 

Volledig scherm
Caroline Garcia (r) en Kristina Mladenovic. © Getty Images

De 26-jarige nummer 40 van de wereldranglijst bracht alle drie de punten binnen in de finale tegen Australië in Perth, die Frankrijk won met 3-2. Het is de derde keer dat Frankrijk de Fed Cup wint. De vorige overwinning was zestien jaar geleden (2003).

Mladenovic won op vijandige bodem haar beide enkelspelen. Ze troefde zaterdag Ajla Tomljanovic af in twee sets (6-1 6-1) en rekende zondag eerst af met Ashleigh Barty, de nummer één van de wereld, in drie sets (2-6 6-4 7-6 (1)). Vervolgens won ze met partner Caroline Garcia het beslissende dubbelspel in twee sets (6-4 6-3). Opnieuw kreeg de Australische kopvrouw Barty klop. Ze verloor samen met routinier Samantha Stosur voor het oog van 13.000 Australische toeschouwers.

Volledig scherm
Ash Barty en Sam Stosur. © Getty Images
Volledig scherm
Caroline Garcia en Kristina Mladenovic knuffelen elkaar na het beslissende punt. Ze zullen even later worden bedolven door de Franse ploeg. © Getty Images
Volledig scherm
Feest bij Frankrijk. © Getty Images
Volledig scherm
De vier finalisten poseren voor de partij. © Getty Images