Volledig scherm
Andy Murray. © AFP

Murray moet rentree uitstellen: 'Rotterdam komt nog te vroeg’

Andy Murray komt de komende maand nog niet in actie, zo vertelt hij in gesprek met de BBC. De Brit onderging in 2019 een heupoperatie en kent een kleine terugslag als gevolg van een gekneusd bot. ,,Daardoor zal ik niet spelen in Montpellier en Rotterdam.”

Murray stond niet op de spelerslijst van het ABN AMRO World Tennis Tournament, maar was dus wel van plan om te spelen in Ahoy. In november deed hij namens Groot-Brittannië nog mee aan de Davis Cup tegen Nederland en versloeg hij Tallon Griekspoor in het enkelspel. ,,Ik wil niks overhaasten in mijn herstel, dus luister ik naar mijn lichaam en doe ik een stapje terug. Het bot moet langer herstellen dan eerst werd verwacht", laat Murray weten, die in 2009 in Rotterdam zegevierde. Murray werkt in de sportschool en yogazaal aan zijn herstel. Wanneer Murray, die zich al eerder afmeldde voor de Australian Open, zijn rentree maakt is niet bekend. 

Het toernooi van Rotterdam meldt dat toernooidirecteur Richard Krajicek de Schot had laten weten dat er een wildcard voor hem klaarligt indien hij fit zou zijn. Krajicek heeft nog één wildcard te vergeven.

Succesvolle terugkeer

Na Wimbledon 2017 stond Murray lange tijd aan de kant als gevolg van een heupblessure. Begin 2019 werd hij daaraan geopereerd, waarna een lange revalidatieperiode volgde. Op Queens Club speelde hij met succes zijn eerste wedstrijden sinds zijn operatie. Met Feliciano Lopez won hij zelfs het dubbeltoernooi. In oktober schreef hij voor het eerst in twee jaar een enkeltoernooi op zijn naam door in Antwerpen af te rekenen met Stan Wawrinka.

Volledig scherm
Andy Murray. © BSR Agency